(0513) 744 169Inloggen
Terug naar het overzicht

Nieuwbouw Nederland en Volgjewoning: Een ijzersterke koppeling in de vastgoedwereld

  • On 11 oktober 2018

Interview met Wouter Fähnrich door Hanneke Janssen.

Nieuwbouw Nederland is al jarenlang een gerenommeerde partij wanneer het gaat om de verkoop en verhuur van woningbouwprojecten. Het Hengelose bedrijf biedt ICT-oplossingen voor een vraaggestuurde aanpak. Met als doel een snelle en succesvolle verkoop/verhuur van elk woningbouwproject. Volgjewoning is een tool die voornamelijk wordt ingezet vanaf het moment dat een woning is verkocht of verhuurd. En wat krijg je als je beide systemen koppelt? Juist, dan ontstaat een aaneengeschakelde klantreis vanaf het moment dat het project in verkoop gaat tot en met de nazorgperiode.

Zo’n twee jaar geleden kwamen Nieuwbouw Nederland en Volgjewoning met elkaar in gesprek. Wouter Fähnrich, operationeel manager bedrijfsontwikkeling bij Nieuwbouw Nederland, herinnert zich dat moment nog goed. “We hadden meteen een klik met elkaar. Niet alleen onze diensten sluiten naadloos op elkaar aan. Ook hebben we beide eenzelfde bedrijfscultuur. We zijn er voor de klant en willen hem/haar optimaal bedienen. We doen wat we zeggen en het liefst nog wat meer.”

Efficiëntere werkwijze dankzij koppeling systemen

De eerste projecten waarbij een koppeling is gemaakt tussen beide tools zijn inmiddels een feit. Het handige aan de koppeling is dat bepaalde gegevens automatisch worden doorgezet naar het andere systeem. Je hoeft dus niet alle gegevens twee keer in te voeren. Denk aan de projectinrichting, notities van de verkoopfase en NAW-gegevens. Uiteraard houden we daarbij rekening met de AVG. Financiele gegevens over de kopers en andere privacygevoelige informatie wordt niet meegenomen. Dat blijft binnen het pakket van Nieuwbouw Nederland en is ook niet relevant voor een kopersbegeleider die gebruikmaakt van Volgjewoning.”

Kwaliteit: van het begin tot het einde

Het voordeel van twee partijen die samenwerken in plaats van één partij die het gehele pakket aanbiedt? “Dat is toch wel dat we allebei ons specialisme hebben en ons daar ook op blijven richten”, geeft Wouter aan. Doordat we allebei doen waar we goed in zijn, houden we onze kwaliteit hoog en kunnen we daarin excelleren. Wel leren we van elkaar en dat leidt tot verbeteringen.

Delen: