Service en nazorg na oplevering nieuwbouwwoning

CATEGORIE communicatie
Het nieuwbouwproces is afgerond, woningen zijn opgeleverd en kopers hebben de sleutels ontvangen en hun champagne gepopt. Voor het bouwbedrijf zit de grootste en intensiefste klus erop. Daarna treedt de nazorg op. Sta in nauw contact met de kersverse huiseigenaren met de service en nazorg plug-in van Volgjewoning. Behoud hiermee het overzicht en lever topservice. Lees hoe dit werkt.

Melding maken

Na de oplevering van de nieuwbouwwoningen staan kopers te springen om in hun nieuwe huis te gaan wonen. Hoewel jij de puntjes uitstekend op de i hebt gezet, kan er onverhoopt iets verkeerd zijn gegaan. Denk aan het aanleggen van de leidingen of het installeren van de cv-ketel. Vanwege de garantie moet een koper dit kunnen melden.

Houd het eenvoudig en overzichtelijk en laat de koper via Volgjewoning een melding maken, het probleem omschrijven en een foto meesturen. Alle informatie is daardoor gebundeld en snel en eenvoudig te bekijken door de nazorgmedewerker. Hij of zij onderneemt direct actie. Zo is de koper snel geholpen.

Alle meldingen geordend

Om te voorkomen dat alle meldingen op één hoop komen, kun je als bouwbedrijf een soort categorieboom inrichten. De nazorgmedewerker ziet op die manier precies om wat voor type melding het gaat. Bijvoorbeeld schilderwerk of het glas. Hiermee verzamel je veel informatie over de type meldingen in een project en kun je daar als bedrijf op sturen.

Opname-applicatie Er is met man en macht gewerkt aan een prachtige woning. De kwaliteit is hoog en die wil je graag gewaarborgd hebben. Maak het jezelf makkelijk en voer ook dit onderdeel van het proces uit met Volgjewoning. Via de opname-applicatie leg je de (voor)-oplevering vast. De foto’s en video’s laten helder zien wat er nog niet voldoet aan de afspraken. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Service na de melding

Afhankelijk van de melding wordt de juiste partij ingeschakeld. De nazorgmedewerker licht voor een lekkende kraan bijvoorbeeld het loodgietersbedrijf in. Op zijn beurt maakt de loodgieter een afspraak met de huiseigenaar. Is het probleem verholpen, dan rondt hij of zij de actie in de openstaande opdracht af.

Zorg voor heldere communicatie tijdens het opleveren van de nieuwbouwwoning. De communicatiekoppeling van Volgjewoning helpt daarbij.
scroll back to the top